CPS - Modulaire waterzuiveringssystemen

Custom Process SystemsHet CPS Modulair Waterzuiveringssysteem maakt gebruik van CTECHís PolyClay technologie voor de zuivering van industrieel afvalwater. Het CPS systeem biedt volledige flexibiliteit bij het ontwerp om iedere industriŽle afvalstroom op een efficiŽnte wijze te kunnen zuiveren.

Standaard systemen hebben een behandelcapaciteit variŽrend van 2 tot wel 12m≥ per uur met batchgrootte van 2 tot 15m≥. Daarnaast kunnen klantspecifieke capaciteiten en groottes worden ontworpen. Als materiaal kan gekozen worden uit diverse mogelijkheden zoals PE, PP, glasvezelversterkt polyester en RVS.

Buffertanks  
Voor tussentijdse opslag van het te zuiveren water worden buffertanks gebruikt welke voorzien zijn van mixers om uitzakking van zwevende stoffen te voorkomen. Het volume wordt berekend op de capaciteit van het systeem.

Reactietanks  
De reactietanks zijn allen voorzien van een conische bodem en stromingsverstoorders. Iedere tank is voorzien van een mixer die op een geÔntegreerde brug is gemonteerd.

PolyClay Doseerunit
Verschillende modellen kunnen gekozen worden met volumes variŽrend tussen 150 en 1000 liter. Er zijn ook modellen beschikbaar die geschikt zijn voor big-bags. Weegcellen worden gebruikt voor een nauwkeurige dosering.

Mixers
Op alle CPS systemen worden mixers toegepast die efficiŽnt mengen mogelijk maken, zowel tijdens het doseren van PolyClay als ook tijdens het verdere proces.

Slibtanks
Slibtanks worden gebruikt om slib tijdelijk op te slaan. Dit maakt de zuivering van het afvalwater onafhankelijk van het ontwateringsproces wat de snelheid van het systeem doet toenemen.

Filterpers & Bandfilter
Elk van deze ontwateringssystemen zijn mogelijk, en er is zelfs de mogelijkheid om beide systemen te kiezen, afhankelijk van het volume en de hoeveelheid slib.

Besturingspaneel
Het CPS systeem kan geleverd worden met verschillende niveaus van automatisering variŽrend van volledig handmatig tot volautomatisch. Controlepanelen worden gespecificeerd op basis van het benodigde proces.

Opties
Omdat het CPS systeem een modulaire opbouw heeft, kunnen klantspecifieke opties toegevoegd worden zodat elk type afvalwater efficiŽnt behandeld kan worden.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN HET CPS SYSTEEM

Het CPS systeem is een modulair systeem dat op klantspecificatie ter plaatse wordt geÔnstalleerd. De belangrijkste kenmerken zijn:
  • Het systeem kan ontworpen worden voor elk type afvalwater en voor elke gewenste capaciteit.
  • Gebruikte materialen worden gekozen op basis van kwaliteit en levensduur.
  • Gezuiverd water en slib kunnen gefiltreerd worden met een bandfilter en/of een filterpers.
  • Het systeem produceert slib met een vaste stof van 20 tot 45% bij gebruik van een bandfilter en tot meer dan 60% bij gebruik van een filterpers. 
  • Verschillende niveaus van automatisering zijn mogelijk met behulp van PLCís en touch- screens.
  • Het proces is eenvoudig te bedienen, geen speciaal opgeleid personeel nodig.

Voorbeeld van een flowchart van een CPS Systeem met gebruik van PolyClay


Voorbeelden van mogelijke systemen:

 Model Batchgrootte
 Maximum capaciteit
 (afhankelijk van het type slip)
 CPS 2000
 2000 liter
 2000 liter per uur
 CPS 4000
 4000 liter  4000 liter per uur
 CPS 6000
 6000 liter
 6000 liter per 75 minuten
 CPS 10000
 10000 liter
 10000 liter per 90 minuten
 CPS 15000
 15000 liter
 15000 liter per 90 minutenOntwerp en specificaties zijn onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving of verplichting.